Hasznos tanácsok

Sírkő síremlék bontás

Sírkő bontása több esetben is szükséges lehet!

 

Síremlék tönkrement széttmálott:

Amikor a síremlék az évtizedek alatt olyan mértékben széttmálott , széttfagyott, elrepedt, beomlott károsodott  hogy az már menthetetlen, ilyenkor az egész síremlék elbontásra elszállításra kerül. Az elbontott síremlék helyére a megrendelő igényeinek megfelelő új síremlék kerül felállításra ami lehet műkőből vagy gránitból.

 

Síremlék bővítése:

Meglévő síremlék bővítéséhez minden esetben szükséges a bontás, hogy az elemeket szakszerűen bővíteni tudjuk. Ilyenkor lehetséges más elemek beszerzése és hozzáépítése a meglévő darabokhoz az összeállítás során

 

Sírkő költöztetése:

Előfordulhat olyan eset is, hogy költözés miatt vagy esetleg családi okok miatt szeretnénk a síremlékeket és az elhunytakat másik temetőbe vagy temetőrészbe áthelyeztetni. Ilyenkor a teljes síremlék szétszedésre kerül. Az új helyszínen újra felépíthető.

 

A síremlék megsűlyedt elbillent:

Ebben az esetben a síremléket gondosan széttszedjük, elemeire bontjuk. Ezután a talaj kiszintezése következik alapos tömörítéssel döngöléssel. Amennyiben az eredeti alapozás nem használható fel újra vagy törött repedt ebben az esetben új vasbeton alapozást készítünk a siremlék alá. A megfelelő alapozás után kezdődhet a síremlék összerakása visszaállítása.


További hasznos tanácsok

Sírkő síremlék bontás


Sírkő feliratok nevek évszámok vésése festése


Mitől dőlhet meg a sírkő?


Síremékek méretei


A sírkő anyagai


Melyik kő jobb sírkőnek ? Műkő gránit márvány?


Barátaidat, ismerőseidet is érdekelhetik minőségi olcsó síremlékeink!