Hasznos tanácsok

A sírkő anyagai

A sírkő anyagoknál több fajta anyagot különböztetünk meg. 

 

Műkő síremlékek: több fajta színben léteznek például szürke műkő, bazaltszemcsés műkő, fehér műkő ezek kiváló minőségű időjárásálló tartós  anyagok.

Maga a műkő színe változtatható oxid porfestékkel színezhető, így szinte bármilyen szín elkészíthető. A színes műköveknél viszont figyelembe kell venni hogy az évek évek előrehaladtával nagymértékű fakulás észlelhető.

 

Gránit síremlékek rengeteg fajta színben léteznek a világostól a sötétig a fehértől  a barnáig liláskékig. A gránit vulkáni eredetű természetes kőzet. Természeténél fogva rendkívül kemény, ezért a megmunkálása után felülete örök életű (lásd: egyiptomi obeliszkek). Fizikai tulajdonságait megőrzi, nem vetemedik, nem reped, nem korrodálódik és mérsékelt nedvszívó hatású. Savnak és lúgnak ellenáll. Fennt említett okok miatt minden gránitból készült termék örök életű, a megfelelő szakszerű karbantartás mellett

 

 

Márvány sírmlékek: létezik fehér és szürke márvány. A márvány (üledékes kőzet) erősen nedvszívó (a fagy hatására felülelete erősen korrodálódik), a külső szennyeződést könnyen magába szívja, savnak, lúgnak, nem áll ellen, ezért a fényét könnyen elveszíti szabadtéren. Felhasználásuk első sorban belső térben ajánlott.


További hasznos tanácsok

Sírkő síremlék bontás


Sírkő feliratok nevek évszámok vésése festése


Mitől dőlhet meg a sírkő?


Síremékek méretei


A sírkő anyagai


Melyik kő jobb sírkőnek ? Műkő gránit márvány?


Barátaidat, ismerőseidet is érdekelhetik minőségi olcsó síremlékeink!