Hasznos tanácsok

Melyik kő jobb sírkőnek ? Műkő gránit márvány?

Az elmúlt 25 év során szerzett tapasztalattal kijelenthetjük, hogy síremlékvásárlálánál  a legfontosabb tényező az ár!!  A mai kor igényeinek megfelelően  kiváló minőségű síremlékek léteznek úgy műkőből mind gránitból vagy márványból.

 

A műkőből készült síremlékek:nagyon népszerűek az olcsóbb sírkövek között. Ma már a korszerű technológiáknak köszönhetően, a műkő síremlékek kiváló minőségben és időjárásálló kivitelben készülnek. Idővel persze ez is koszosodik mohásodik de korszerű felújítással bármikor az erdeti állapot visszaállítható. A műkő kőzúzalékból, cement alapú kötőanyagból, adalék anyagokból és színezékből készül. A jobb szilárdság, fagyállóság érdekében a műkövet a gyártás során tömörítjük így a betonnál többszörös szilárdságot érünk el. A gondosan elkészített, műkő síremlék akár 50 évig is maradandó emléket állít az elhunytaknak.

 

A gránit síremlékek: Előnyük hogy a gránitból készült síremlékek az egyik legkeményebb legtartósabb anyagból készült sírkövek. A karbantartás azonban itt is nagyon fontos! Hátrányuk az áruk,mivel ezen anyagok jóval drágább árat képviselnek mint a műkő síremlékek.További hátrányuk, hogy törés repedés sérülés esetén a gránit nem javítható a sérült elemek csak cserével pótolhatóak. A gránitból készült síremlékeknél nagyon fontos az anyagvastagság. A tömör keretes gránit sírkőnél a keret vastagság minimum 5 cm. Ez már elegendő ahhoz, hogy a rögzítő dübeleket belefúrjuk. A sírkeretek rögzítése rozsdamentes sarok vasakkal törénik. Bármennyi alkalommal sérülésmentesen szét és össze szerelhető.

 

Márvány sírkövek: 
Keményebb a műkőnél, de nem annyira, hogy ne mohásodjanak. 10-15 év elteltével a pórusai fellazulnak, így a szennyeződések megtelepednek a felületen. A márvány sírkő is átcsiszolható, fényezhető, teljesen új állapotba hozható. Ami ellene szól, hogy az ára vetekszik a gránitéval, ami lényegesen jobb alapanyag sírkőkészítésre.


További hasznos tanácsok

Sírkő síremlék bontás


Sírkő feliratok nevek évszámok vésése festése


Mitől dőlhet meg a sírkő?


Síremékek méretei


A sírkő anyagai


Melyik kő jobb sírkőnek ? Műkő gránit márvány?


Barátaidat, ismerőseidet is érdekelhetik minőségi olcsó síremlékeink!